Wandelroutes

Wandelroutes

Bocholt-centrum

In en rondom het centrum van Bocholt zijn er 5 wandelingen aangelegd. De kerk dient als startpunt voor drie bewegwijzerde wandelroutes: Schuitelbeek
(2 km), Galgenberg (5 km) en Dorperbemden (5,1 km). De twee andere routes - Oud-Kanaal (4,3 km) en Lechten (4,8 km) - starten aan de Finse piste.
Op beide vertrekplaatsen staan twee infoborden die de wandelaars wegwijs maken op de bewegwijzerde routes. Mensen met een handicap kunnen terecht op drie bewegwijzerde routes (Lechten, Schuitelbeek en Galgenberg). 
 

Wandelingen Reppel

In Reppel zijn er vijf wandelingen uitgestippeld, met telkens de St.-Willibrorduskerk als vertrekplaats. Hier staat ook een infobord om de wandelaars wegwijs te maken op de verschillende wandelroutes. Rolstoelgebruikers of personen met een kinderwagen kunnen terecht op twee bewegwijzerde routes (de Aabeek- en de Bergerheideroute).
- de Reppelerroute (5,4 km) - de Aabeekroute (3 km)
- de St.-Willibrordusroute (7,2 km) - de Bergerheideroute (3,5 km)
- de Leukeneinde-route ( 4,4 km)
 

Wandelingen Kaulille

Kaulille telt vier bewegwijzerde wandelroutes, met telkens de kerk als startpunt.
Twee van deze routes zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (Bosschelroute, Winterdijkroute).
Aan het startpunt bevindt zich een infokaart, die de wandelaars wegwijs maakt op de bewegwijzerde routes.
- Warmbeekroute (9,1 km) - Bosschelroute (2,7 km)
- Terpenroute (11,2 km) - Winterdijkroute (3,9 km)
 

Wandelingen Lozen

In Lozen bestaan er drie uitgestippelde wandelingen. Twee ervan zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (Kanaalroute, Lozerbeekroute). Alle routes hebben de Sint-Benedictuskerk als startpunt. Hier kan u ook een infobord raadplegen met een overzicht van de drie verschillende wandelroutes.
- Lozerroute (8,5 km) - Lozerbeekroute (3,9 km)
- Kanaalroute (2,1 km

 

Kinderwandelingen

Bocholt

Een leerrijke ontdekkingstocht (3,6 km) door het centrum met tien haltes, waar telkens een aantal opdrachtjes moeten vervuld worden.

Kaulille

(Ter hoogte van de fit-o-meter) Een toffe kinderwandeling ‘Met Bolleke het trolleke’ (3,5 km). Met behulp van de te vervullen opdrachtjes en het verzamelen van de nodige ingrediënten tijdens je wandeling, kom je op het einde van je tocht tot een toverspreuk en een toverdrank.

Lozen

Sprookjeswandeltocht in het natuurdomein Lozerheide. De tocht van ongeveer 3,5 km is een combinatie van doe-opdrachtjes, foto’s zoeken en quizzen.

Reppel

Volg St.-Willibrordus op een fotozoektocht door ons kleinste kerkdorp. Deze wandeling is 4,5 km lang en daarmee de langste wandelroute van de vier.
De kinderwandelroutes in Bocholt, Reppel en Lozen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, de wandeling in Kaulille enkel voor kinderwagens. Als je alle opdrachten van een bepaalde wandeling hebt opgelost, vul je samen met je gegevens het uiteindelijke antwoord in op het wedstrijdformulier in de folder. Wanneer je dit formulier terug inlevert bij de Dienst Vrije Tijd of in de ideeënbus aan het gemeentehuis steekt, maak je kans op een leuke prijs. De vier verschillende wandelingen zijn beschikbaar van 1 mei tot 30 september. De wandelfolders zijn te koop aan € 0,20 per stuk bij de Dienst Vrije Tijd en bij het grootste gedeelte van de logiesuitbaters.

Fiets- en wandelroutes
Bocholt en Omgeving