Bocholt en Omgeving

Bocholt en Omgeving

Belgen, en vooral Vlamingen, zijn Bourgondiërs, dat is algemeen geweten. Ook hiervoor bent u in Bocholt zeker aan het juiste adres.
Wist u dat Noord-Limburg en dus ook Bocholt vandaag de dag instaat voor 90% van de Belgische aspergeproductie.
Hier kunt u van april tot einde juni genieten van het kraakverse witte goud. Asperges kunnen zowel in diverse soepen als in warme of koude gerechten gebruikt worden. Vaak treft u bij onze telers ook heerlijke recepten en zelfs aangepaste wijnen aan. Aan u de keuze of u dit klaarmaakt in onze goed uitgeruste keuken of het gaat proeven in één van de Bocholter eetgelegenheden.

In de plaatselijke melkerijwinkel treft u een uitgelezen selectie aan van zowel lokale als nationale kazen.
Bij tal van slagers kunt u heerlijk barbecuevlees bestellen. Meestal kan u hier ook een toestel meekrijgen. Op de wekelijkse vrijdagmarkt in het naburige Bree zal u tenslotte alles vinden om van u verblijf bij SloeRoDoe een smakelijk verblijf te maken.

Tot slot kan u deze gerechten laten samen gaan met een heerlijk lokaal bier. Brouwerij Martens brouwt sinds 1758 in Bocholt de Pils, Seizoens of het amber kleurige Quattro. Een fietstocht door de omgeving rond onze gemeente zal u bovendien nog laten kennismaken met tal van andere heerlijke bieren. Iets verder in de streek van Maaseik en Aldeneik zijn er zelfs wijndomeinen die zeker een bezoek waard zijn, eventueel in combinatie met een fietstocht aldaar.
 

Fiets- en wandelroutes
Cultuur
Natuurgebieden
Speeltuinen
Zwembaden