Geschiedenis

Geschiedenis

Sloerodoe is ontstaan in de jaren negentig. Destijds was de plaatselijke KSJ-vereniging ondergebracht in een lokaal in het parochiehuis. Maar met 120 leden in drie leeftijdsgroepen: de SLOEbertjes, de ROjo's en de DOEwa's (vandaar onze naam Sloerodoe), kampten ze met een groot plaatsgebrek. Zo ontstond het idee om eigen lokalen te bouwen. In Duitsland wisten we in een voormalige Belgische kazerne, oude, maar degelijke, houten gebouwen staan. Er werden er onmiddellijk twee gekocht. Tevens werd een vzw opgericht om het geheel structureel te ondersteunen. Drie jaar lang werd gerenoveerd en terug opgebouwd. Uiteindelijk was alles klaar in de zomer van 1996.

U begrijpt dat wij na zulke inspanningen even op adem moesten komen. Maar toch zaten wij niet stil.
In de afgelopen tien jaren werd er, samen met Toerisme Vlaanderen, opnieuw volop geïnvesteerd. Er kwam een energiegebouw met mini-containerpark, nieuwe ramen , nieuwe toiletten en urinoirs etc.

Wij willen het onze gasten zo comfortabel mogelijk maken, maar zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke kampidee. Vier woorden zitten bij ons in de bovenste schuif: Hygiëne, Veiligheid, Milieu en Service. In al onze investeringen speelt het milieuaspect een grote rol. De grootste investeringen hierin zijn tot op heden: een eigen unieke waterzuivering. De resultaten van de wateranalyses zijn goed tot zeer goed. Daarna volgden nieuwe, duurzame goten en wandbekleding met spaarverlichting. Momenteel worden de parkings ecologisch onder handen genomen en de speelterreinen vernieuwd . Niet voor niets dat we uitermate fier zijn dat we, samen met slechts 56 andere verblijfsaccomodaties in Vlaanderen, in 2009 het ecolabel “ de Groene Sleutel“ behaalden.

Wij danken u alvast voor de interesse in onze onderneming en deze site. Laat gerust jullie commentaar achter. Hopelijk mogen wij jullie binnenkort ook bij onze klantengroep rekenen.

Over het Jeugdverblijfcentrum Sloerodoe