Teutenroute algemeen

Jaarlijks organiseren de Vliegbasis Kleine Brogel, het Militair Commando Provincie Limburg en de Fifty - One Club ’De Teuten‘
op de 3de zondag van mei de mega - fietshappening ’De Teutenroute‘ binnen de jaarlijkse MS-actie.

Niet alleen fietsen voor eigen plezier maar tegelijkertijd zijn steentje bijdragen voor de minder fortuinlijke medemens omschrijft krachtig de doelstelling van ’De Teutenroute‘ dat in dit kader is uitgegroeid tot een fietsfestijn waar ieder jaar meer dan 10.000 fietsers aan deelnemen.

'De Teutenroute' is een gemeentegrensoverschrijdende familiale toeristische rondrit door Noord - Limburg. Daarom is het belangrijk dat wij kunnen rekenen op de medewerking van een aantal Noord - Limburgse steden en gemeenten. De steden Peer, Hamont - Achel, Lommel en de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Bocholt en Hechtel - Eksel reageerden ook in 2010 positief op de oproep om samen met ons, de 10° Tactische Wing, het Militair Commando Provincie Limburg en de Fifty - One Club ’De Teuten‘ de elfde editie van deze familie - fietshappening ’De Teutenroute‘ te organiseren.

Zoals eerder al aangehaald zijn er initiatiefnemers en veldwerkers. Het is dankzij deze laatste dat het fietsevenement kans op slagen krijgt. Verschillende verenigingen zijn bereid om samen met ons de - wellicht - meer dan 10000 fietsers te ontvangen.

Immers, in één van de negen teutenhuizen kan de fietser een rustpauze inlassen waar de verenigingen de talrijke deelnemers ontvangen met een streekhapje en een drankje aan democratische prijzen. Bijzonder aan deze ontvangst is dat de gastheren ook voor een muzikale noot zorgen en uw kinderen op een aangename manier zullen vermaken.
Designed By: Otto Oome Information Technologies