Fietsroutes

Vier-toren-route

Deze route van 20 km voert je langsheen de vier kerkdorpen van Bocholt.
De nadruk ligt op de historische gebouwen en bezienswaardigheden van de gemeente.
De route is bewegwijzerd met zeshoekige witte borden met blauwe opdruk.
De beste startplaats is op het kerkplein van Bocholt, maar aangezien de route een lus vormt, kan je vertrekken waar je wilt.

Rond-in-Bocholt-route

Het vooropgestelde routeplan vertrekt aan Sluis 18, maar net als de vorige route is ook dit een lus.
De Rond-in-Bocholt route is 40 km lang en voert je doorheen de prachtige natuur van Bocholt.
Vooral de kanalen krijgen hierbij een belangrijk aandeel toebedeeld.
De witte zeshoekige bordjes hebben een groene opdruk.

Boerderijenroute

De boerderijenroute is een ontdekkingstocht langs tal van weiden en velden, graangewassen en groentevelden,
achter groen verscholen melkvee- en varkensbedrijven, open ruimten en prachtige landschappen.
De bewegwijzerde route start aan het Biotechnicum in het centrum van Bocholt en loopt voor het grootste gedeelte over rustige en verharde wegen of fietspaden.
Je hebt de keuze uit 2 routes: 40km en 50km. De route van 50 km passeert ook langs de alpacaboerderij.
Het fietsroutenetwerk Limburg bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (kruispunten van fietspaden) met elkaar verbonden zijn.
De knooppunten zijn genummerd en worden duidelijk zichtbaar aangegeven op blauwe rechthoekige borden. De borden staan op ooghoogte en bewegwijzeren de fietsroutes in twee richtingen. Op deze manier fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt. Op de handige fietskaart staan de knooppunten en de afstanden tussenin duidelijk vermeld. Je ziet in één oogopslag waar je bent en hoeveel kilometer je nog voor de boeg hebt. Ook de stations staan er op, de fietsonthaal- en servicepunten, de centrumverbindingen, de hellingen en onverharde wegen, die vaak door prachtige natuurgebieden lopen. Het knooppuntensysteem biedt je onbeperkte combinatiemogelijkheden.
Zo kan je op voorhand je route uitstippelen.

Wandelroutes

Bocholt-centrum

In en rondom het centrum van Bocholt zijn er 5 wandelingen aangelegd. De kerk dient als startpunt voor drie bewegwijzerde wandelroutes: Schuitelbeek
(2 km), Galgenberg (5 km) en Dorperbemden (5,1 km). De twee andere routes - Oud-Kanaal (4,3 km) en Lechten (4,8 km) - starten aan de Finse piste.
Op beide vertrekplaatsen staan twee infoborden die de wandelaars wegwijs maken op de bewegwijzerde routes. Mensen met een handicap kunnen terecht op drie bewegwijzerde routes (Lechten, Schuitelbeek en Galgenberg).

Wandelingen Reppel

In Reppel zijn er vijf wandelingen uitgestippeld, met telkens de St.-Willibrorduskerk als vertrekplaats. Hier staat ook een infobord om de wandelaars wegwijs te maken op de verschillende wandelroutes. Rolstoelgebruikers of personen met een kinderwagen kunnen terecht op twee bewegwijzerde routes (de Aabeek- en de Bergerheideroute).
- de Reppelerroute (5,4 km) - de Aabeekroute (3 km)
- de St.-Willibrordusroute (7,2 km) - de Bergerheideroute (3,5 km)
- de Leukeneinde-route ( 4,4 km)

Wandelingen Kaulille

Kaulille telt vier bewegwijzerde wandelroutes, met telkens de kerk als startpunt.
Twee van deze routes zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (Bosschelroute, Winterdijkroute).
Aan het startpunt bevindt zich een infokaart, die de wandelaars wegwijs maakt op de bewegwijzerde routes.
- Warmbeekroute (9,1 km) - Bosschelroute (2,7 km)
- Terpenroute (11,2 km) - Winterdijkroute (3,9 km)
Wandelingen Kaulille

Wandelingen Lozen

In Lozen bestaan er drie uitgestippelde wandelingen. Twee ervan zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (Kanaalroute, Lozerbeekroute). Alle routes hebben de Sint-Benedictuskerk als startpunt. Hier kan u ook een infobord raadplegen met een overzicht van de drie verschillende wandelroutes.
- Lozerroute (8,5 km) - Lozerbeekroute (3,9 km)
- Kanaalroute (2,1 km


Kinderwandelingen

Bocholt

Een leerrijke ontdekkingstocht (3,6 km) door het centrum met tien haltes, waar telkens een aantal opdrachtjes moeten vervuld worden.

Kaulille

(Ter hoogte van de fit-o-meter) Een toffe kinderwandeling ‘Met Bolleke het trolleke’ (3,5 km). Met behulp van de te vervullen opdrachtjes en het verzamelen van de nodige ingrediënten tijdens je wandeling, kom je op het einde van je tocht tot een toverspreuk en een toverdrank.

Lozen

Sprookjeswandeltocht in het natuurdomein Lozerheide. De tocht van ongeveer 3,5 km is een combinatie van doe-opdrachtjes, foto’s zoeken en quizzen.

Reppel

Volg St.-Willibrordus op een fotozoektocht door ons kleinste kerkdorp. Deze wandeling is 4,5 km lang en daarmee de langste wandelroute van de vier.
De kinderwandelroutes in Bocholt, Reppel en Lozen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, de wandeling in Kaulille enkel voor kinderwagens. Als je alle opdrachten van een bepaalde wandeling hebt opgelost, vul je samen met je gegevens het uiteindelijke antwoord in op het wedstrijdformulier in de folder. Wanneer je dit formulier terug inlevert bij de Dienst Vrije Tijd of in de ideeënbus aan het gemeentehuis steekt, maak je kans op een leuke prijs. De vier verschillende wandelingen zijn beschikbaar van 1 mei tot 30 september. De wandelfolders zijn te koop aan € 0,20 per stuk bij de Dienst Vrije Tijd en bij het grootste gedeelte van de logiesuitbaters.


Website

Dienst Vrije Tijd Gemeente Bocholt
Designed By: Otto Oome Information Technologies